Velkommen til Kominnom – stedet der flyktninger og nordmenn møtes. Kunne du tenke deg å være med? 🙂

December 2, 2017

www.kominnom.no

Inkludering med dialog og gjensidig læring

 

 

Kominnom.no er en nettside utviklet som et forsøk på å imøtekomme flyktningers ønske om kontakt med nordmenn, og dermed bidra til bedre integrering og inkludering. På nettsiden kan flyktninger og nordmenn kommunisere med hverandre ved hjelp av video og chat – på tilsvarende måte som man bruker Skype. Man oppretter en bruker, der nordmenn logger på som «Veileder» og flyktningen som «Språkstudent».

Å være veileder innebærer ikke at du blir stilt overfor en oppgave eller et ansvar. Det er samtalen i seg selv som gir studenten språkutvikling, kulturforståelse og økt kunnskap om det norske samfunnet. Vi håper at personer fra alle samfunns- og yrkesgrupper har interesse for å være med oss som veiledere. Det m.a.o ingen spesiell kompetanse eller erfaring. Det er derimot en fordel at flyktningene får møte mennesker med forskjellig livssituasjon.

Det er flyktningens oppgave å opprette kontakt. Når du er pålogget som veileder, og er ledig, vises et grønt lys på din profil. Rødt lys betyr at du er opptatt. Nettsiden skal kunne brukes når som helst og hvor som helst, og er på den måten tilpasset en hektisk hverdag – du logger på når du har tid og lyst. Når du er pålogget velger du selv hvilke anrop du vil ta imot eller eventuelt avvise.

PROMOTERING

Vi presenterte Kominnom.no for målgruppen i slutten av februar. Nyheten spredte seg raskt i miljøet og fikk umiddelbare reaksjoner. Et mangfold av spørsmål og tilbakemeldinger forteller om et stort behov for kontakt og språktrening. I skrivende stund har over 400 flyktninger registrert seg, og de venter nå på velvillige og engasjerte samtalepartnere.

Det har til nå ikke vært like enkelt å nå fram til potensielle veiledere. Det er i dag bare 8 personer som har registrert seg. Vi håper det lave antallet ikke er et uttrykk for manglende vilje, men heller at vår strategi med å promotere Kominnom ikke har lykkes tilstrekkelig.

Som en del av arbeidet med å gjøre Kominnom kjent, og for å kunne kommunisere med våre brukere har vi opprettet tre ulike Facebook-grupper:

Kominnom språkutvikling – der innvandrere mottar informasjon fra oss, der de kan stille spørsmål og diskutere aktuelle tema.

1 Vi åpner døra – der vi legger ut relevant informasjon til det norske miljøet, i håp om å skaffe nye veiledere.

Kominnom veiledere – et diskusjonsforum for nordmenn som har registrert seg som veiledere på vår nettside.

Vi har fått tilbakemeldinger på disse sidene fra nordmenn om at Kominnom er et flott tiltak og at saken er viktig. Etterhvert som du leser, håper vi imidlertid at du oppfatter at det ikke er ros vi er ute etter. Det er mye bedre – og også mer i tråd med våre intensjoner og forhåpninger – at du retter oppmerksomheten mot flyktningene, og viser din reelle støtte og engasjement ved å registrere deg som veileder.

HVEM STÅR BAK PROSJEKTET?

Bak selve ideen om en nettside for inkludering, og bak det omfattende webteknologiske arbeidet, står en dataingeniør fra Sudan. Utviklingen av konseptet har foregått i nært samarbeid med en norsklærer med særlig interesse for flyktningers situasjon i samfunn og skole.

Kominnom er det første integrerings- og inkluderingstiltaket av sitt slag, utviklet på basis av flyktningens egen opplevelse og oppfatning av hva som skal til for at flere flyktninger skal kunne bli en aktiv del av det norske samfunnet. En sentral forutsetning for reell inkludering er anerkjennelse og innflytelse, som skjer gjennom likeverdig kommunikasjon og samhandling.

Kominnom er resultatet av et tverrfaglig, tverrkulturelt og tverrposisjonelt samarbeid. Det er et lysende eksempel på at dialog og inkluderende samhandling er nødvendig for å realisere nytenkning, motivasjon og utvikling i et samfunn som står overfor store medmenneskelige utfordringer. Oppmerksomheten har vært rettet mot flyktningens opplevelse, synspunkter, vurdering og kompetanse. Dialog har skapt Kominnom, og nettopp dialogen som pedagogisk metode står sentralt i vårt mål om å skape inkludering gjennom økt forståelse mellom flyktninger og nordmenn.

VÅR APPELL

Vår første strategi for å behovsprøve ideen var å kartlegge flyktningers ønske om kontakt med nordmenn og behov for språkutvikling. Den enorme responsen vi fikk, bekreftet at Kominnom har et potensiale som arena for å oppnå akkurat dette. Nå står nettsiden klar til bruk. Flyktningene er klar til å bruke den. Er du?

Med denne appellen gir vi deg en mulighet til å se hva du får igjen av å bidra med litt av din tid og prøve noe helt nytt. Kanskje må du i starten utfordre din komfortsone, men når flyktningene tar sjansen – hvorfor skal ikke du? Dersom du har lite eller ingen erfaring med å snakke med en flyktning, vil du mest sannsynlig oppleve at det er langt mer givende og spennende – og mindre 2 problematisk – enn du først trodde. Vi kan nærmest garantere at du møter åpne mennesker, som uttrykker begeistring og takknemlighet over anledningen til å få snakke med akkurat deg. Å utforske forskjeller og likhetstrekk på det menneskelige og kulturelle plan, er en berikende aktivitet. Språket kan være en utfordring, men nettopp forsøket på å forstå hverandre kan skape morsomme situasjoner. Vi prøver å fortelle at en samtale kan lyse opp dagen din, og du vil kunne se ting i et nytt perspektiv. Vi anbefaler deg på det varmeste å gi deg selv og flyktningene denne muligheten til å møtes!

Kominnom har grunnleggende tro på at personlig initiativ og engasjement kan bidra til store samfunnsendringer. Vi må sammen ta ansvar og omgjøre ord til handlinger. Vårt initiativ og din velvilje kan motvirke sosiale forskjeller og utestenging. Jo flere nordmenn som tar seg tid til en samtale, jo flere flyktninger kan få et bedre liv. Språklig utvikling gir bedre forutsetninger for å komme ut i arbeid og opplevelse av sosial tilhørighet.

ØKONOMI OG SIKKERHET

Kominnom er et profesjonelt nettsted som skal ivareta brukernes personlige og tekniske sikkerhet. For oss er det viktig at Kominnom skal forbli en gratistjeneste, og vi gjør dette på et idealistisk grunnlag. Utvikling, driftskostnader og reklame har hittil vært finansiert av egen lommebok. Jo flere brukere vi får, jo mer vedlikehold og videreutvikling kreves. I den grad våre ressurser og kapasitet strekker seg, gir vi fortløpende informasjon og brukerstøtte. Vi vil jobbe med løsninger som kan hjelpe oss å finansiere driften. Vi ber om forståelse for at vi inntil videre delfinansierer driften gjennom reklame på nettsiden.

 

Kom innom og bli med!

Facebook Comments اكتب تعليقك هنا
Categories :★★★, ★★★★, integrering

Tags: , , ,


Vi har oppdatert Ditt skrivebord til Veiledere (kominnom V1.0.0)

March 29, 2017

Vi har oppdatert Ditt skrivebord (kominnom V1.0.0)

*Du har nå fått muligheten til å gjøre notater

*Du kan nå se antall registrerte språkstudenter

*Du kan nå se antall registrerte veiledere

*Veiledertips er nå tilgjengelig

Se ditt nye skrivebord øverst på siden 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Kominnom.no har gjort undersøkelser som viser at innvandreres muligheter til å lære norsk begrenses av det faktum at det er et fåtall som kommer i kontakt med nordmenn. Undersøkelsene viser også at det blant innvandrere er et stort ønske om å komme i kontakt med norske mennesker. Det handler om å oppleve sosial tilhørighet og trygghet, det handler om å utvikle norskferdigheter, og det handler om å bli sett og anerkjent som enkeltindivider.

Kominnom.no har valgt å tenke at det er en rekke forhold som gjør det vanskelig for begge parter å ta det første skrittet, men at dette er noe man burde kunne gjøre noe med. Vår nettside er utviklet med tanke på å skape et rom der nordmenn og innvandrere kan danne et fellesskap. I dette rommet kan folk møtes i visshet om at alle brukerne av siden har registrert seg ut fra et felles ønske. Det betyr at initiativer til samtale/dialog kan skje under trygge forutsigbare rammer.

Kominnom.no er stedet for nordmenn som ønsker å oppleve gleden ved å bli kjent med nye mennesker, og for dem som ønsker å bidra aktivt til et varmere og bedre samfunn. Å gå inn i en dialog med innvandrere handler om å aktivt motvirke fremmedgjøring og sosial ekskludering. Å bidra til språkutvikling handler i sin ytterste konsekvens om å jobbe mot fattigdom og sosiale forskjeller.

Kominnom.no tar mål av seg å bli et inkluderingsverktøy av nasjonalt format. For å nå dette målet trenger vi din hjelp. Et overveldende antall innvandrere har gitt uttrykk for begeistring over den muligheten Kominnom representerer, og står i kø for å ta siden i bruk.

Facebook Comments اكتب تعليقك هنا
Categories :★★★, ★★★★

Tags: , ,


اخيرا ..موقعنا يعمل علي الجوال

March 28, 2017

مرحبا بكل اعضاء موقعنا الذي يهتم بمساعده الاجانب بالاندماج وبتطوير اللغة ,, لقد وصلنا الي الان حوالي 500 عضو بالموقع , وللاسف معظمهم كانو يعانون من عدم توفر الحواسيب وعدم تمكنهم من استخدام الموقع ,
الان موقعنا يعمل علي الجوالات بمتصفحات القوقل جروم والموزلا فير فوكس وقد بزلنا كل ما بوسعنا لكي يعمل الموقع مع كل الفئات واذا لم يعمل الاتصال بجوالك يرجي التواصل معنا لحل المشكلة.9

موقعنا هو الموقع الاول الذي يمكنك الاتصال بمرشدين من اصل نرويجي لتطوير لغتك وتطوير ثقافتك بالمجتمع النرويجي ولمساعدتك لخلق علاقات تساعدك ببناء شخصك في النرويج بالاضافة الي الاندماج بالمجتمع النرويجي

سوف نشرح كيفية عمل الموقع بالجوال بالصور ؟

نتــــــابع,,,
اولا يجب علينا الدخول الي الموقع من هنــــــــــــــــــــا

بعد ذلك في الاعلي اقصي الجهة اليمني يوجد ثلاثة خطوط تحت بعض كماهو موضح في الصوره ,,اضغذ عليها وسوف تضظهر لك قائمة ومن قائمة يجب اختيار كلمة يست ومن يست الي تسجيل الدخول اذا كان لديك حساب بالموقع وتسجيل الدخول اذا لم يكن لديك حساب .. اذا لم يكن لديك حساب يمكنك التسجيل من هنــــــــــــــا

norsk på nett

بعد الضعط علي تسجيل الدخول  سوف يظهر لك مربعين الاول لادخال الايميل والثاني لادخال كلمة المرور وبعد ادخالهما اضغط علي المربع الاخضر لوق ان لتسجيل الدخول

سوف تذهب مباشره الي لوحة التحكم الشخصية حيث بمكانك كتابه اسمك ومعلوماتك وهدفك من الموقع وماهو المستوي الذي انت فيه الان وكلها معلومات بسيطة
بعد الانتهاء من املاء الحساب الشخصي سوف تذهب الي اقصي يمين شاشة الموبايل حتي تظهر لك الثلاث خطوط تحت بعضها مره اخري ثم بعد ذلك سوف تختار اول خيار من القائمة المنسدلة وهي hjem

     

يعد ذلك سوف تظهر لك الصفحة كما موضحة بالصور ادناه عليك بالاتجاه الي الاسفل قليلا الي ان تظهر لك المرشدين المتحاين

ledig veiledere

يهذا الشكل وسوف تجد جميع المرشدين المتاحين تحت هذه القائمة انظر الي الصوره .. سوف تجد اسم المرشد ويوجد قائمتان اتصال والصفحة الشخصية .. باللون الاسود والاخضر وتوجد دائره باللون الاخضر تدل علي انة متاحا ويمكن التحدث معة بالضغط علي ,,, واذا لم تجد احد اسفل هذه القائمة فهذا يعني انة لايوجد احد بالموقع ويمكنك ان تاتي بوقت اخر او يمكنك متابعتنا علي الفيس بوك لكي تعرف ذلك

Ring

وبعد ذلك سوف تتحول القائمة الي الي جاري الاتصال كما هو واضح بالصوره اذا كنت تستعمل متصفح القوقل قروم فيجب عليك الانتباه الي الرسالة التي هي باسفال الصفحة كما هو موضح في الصوره الثانية فيجب عليك الضغط علي السماح بتشغيل المكرفون والكميرا او

allow to use mic and cam

هذا الخيار يظهر الي مستعملين متصفح الموزلا فيرفوكس حيث عند الاتصال بالمرشد والضغط علي اتصال تظهر نافذه علي الصفحة  لكي تشارك الكميرا والميكرفون كما هو موضح في الصوره فيجب الانتباه ان تختار الكميرا الاماميه وليست الخلفية كما هو موضح في الصوره واضغط علي مشاركة او

Share
 سوف تظهر لك هذه النافذه عند بداية الفديو وكل الامور سوف تسير علي مايرام

اتمني ان يكون الشرح واضح للجميع واذا لديك اي استفسارت او مشاكل اكتب لنا تعليقك بالاسفل في خانة تعليقات الفيس بوك اسفل  او تواصل معنا عبر الموقع من هنـــــــــا


Facebook Comments اكتب تعليقك هنا
Categories :★★★, ★★★★

Tags: , , , , , ,


الموقع الاول لتعليم اللغة بالصوت والصوره ,,لماذا ؟؟ وكيفية استخدام الموقع ..شرح

March 24, 2017

 يعمل الموقع علي الاتصال المباشر بينك وبين النروجين لخلق حوار يساعد في تطوير اللغة وتبادل الثقافات  وكسر حاجز الخوف او حاجل الاستحاء من التحدث

يعمل الموقع علي الاتصال بالفديو صوت وصوره باحدث الامكانيات المتوفر وباحدث سبل الحماية بحيث انك تسطيع ان تتكلم فيما تشاء وفي اي موضوع تريده او انك تري انه مهم بالنسبة لك .

لماذا هذا الموقع ولماذا هو مهم بالنسبة لنا كا اجانب ؟

الكل يعرف النظام المتبع في البرنامج التمهيدي والكل يعرف ان هذا البرنامج لايمكن ان نستفيد منه بالصوره المطلوبة .. تعليم اللغة والاندماج ليست موجوده بالمدرسة ولايمكن ان اتعلم الاندماج بالمدرسة  وكذلك اللغة يمكن ان تعلم بعض الاساسيات في المدرسة لاكن ليست المدرسة من تعلم اللغة . . واكبر مثال لذلك اننا تعلمنا اللغة قبل دخولنا للمدرسة في سن ال 6 او ال 5 يعني اللغة مرتبطة ارتباطا كلياً بالاندماج وصنع الحوار مع الاشخاص الذين يتحدثونها
للاسف عندما تكون في المدرسة لكي تتعلم اللغة النرويجية سوف تري ان الجميع يفهمك جميع المعلمين يفهمونك ويقولون لك انت تتكلم اللغة بشكل جيد جدا , لاكن عندما تخرج الي الشارع  وتحاول ان تتكلم نفس الكلام الذي تعلمته بالمدرسة سوف تجد ان الناس لايفهموك او سوف تجد صعوبه في عدم فهم الناس لك , وهذا ما يدخل الكثيرين في حاله من الخوف او الخجل عندما يريدون الكلام لسبب خوفهم من عدم فهم الناس لهم . وهذا يدل ان لغة الشارع يختلف اختلاف كلي عن اللغة التي تتعلمها في مدارس اللغة وهذا ما يثبت ان اللغة ليست مدرسه فقط .

نلاخظ ايضا ان المدرسة لها شئ يسمي  بممارسة اللغة  بمعني انك سوف تخرج الي جهة ما لكي تتعلم او لكي تجد المساعده في التحدث مع بعض الناس لكي تمارس اللغة لاكن اي شخص يقراء هذا الموضوع يعرف تماما انه لاتوجد اي ممارسة للغة هناك بل هي ليست ممارسة لغة كما يسموهنا … سوف تجد انك تعمل اكثر مما تتكلم وكل تلك الاماكن التي يتم ارسالك اليها لكي تتعلم اللغة كلها اماكن للعمل لن تجد شخص لدية الوقت لكي يتكلم معك او يفتح خوار معك وليس مجبورا لكي يعلمك او يحاورك .. ولو فكرت قليلا سوف تجد نفسك انك قد مررت بتلك التجربه.

والكل ايضاً يعرف مامعني ممارسة اللغة او التدريب علي ممارسة اللغة .. من وجهه نظري هو مكان او جهة معين مسؤلة من البرنامج التدريبي للغة ويرسل لها الطالب علي حسب شهادته او خبرته او مهنته لكي يتعلم ويمارس اللغة ويلقي المساعده في فهم بعض الامور اذا احتاجها .. يعني ممارسة تطبيق فعلي علي مدار اليوم هذا ما يسمي التدريب علي اللغة او الاسبروك براكسيس .:9

وللاسف كل مقاطعة او بلدية معينة بدها تثبت اشئ واحد انها من اكثر البلديات خبره واروعها بسبب انها تعمل كذا وكذا وللاسف يستخدمون الاجانب او المهاجرين لتكون منبرا لهم . ولو نظرت حولك سوف تجد مثل هذا الامور سوف تجد ان اي شئ يعملونة لنا في كل مكان الصحافة الفيس بوك التلفزيون الخ .. وهذا سوف يكثر جدا مع مرور الزمن لانه يوجد تنافس كبير في كل بلديات النرويج في موضوع من يطبق البرنامج التمهيدي بشكل الصحيح انظر حولك وسوف تفهم ماذا اقصد ..الاندماج ليس بهذه الطريقة الاندماج بفتح الحوار بفتح قلوبنا لبعض بمشاركة اشياء في حياتنا بالخروج مع بعض وبمساعده بعضنا بتفقد بعضنا البعض .. الاندماج كلمه كبيره جدا لكن معظمنا ينفذها بالشكل الخاطئ.9
لذلك تم العمل علي مشروع ناجح يفكر بطريقة مختلفه يقدم المساعدة الفعليه لكل الاجانب الذين يعيشون في النرويج ,, بتقديم المساعده لهم في اي شئ .. بممارسة اللغة .. بصنع الحوار .. بتبادل الثقافات

تم انشاء موقعنا  كومايننوم في العام الماضي ودم دعم المشروع من بلديه ريسور ولديها مكتب في ريسور ونحن نعمل جاهدين لكي يكون الموقع مجاني بالكامل في الايامات المقبلة واذا لم يكن ذلك سوف تكون الساعة في الموقع ما يقدر بي 20 كونة ..

موضوع الاندماج وتعلم اللغة كبير جدا لاكننا سوف نحاو تنوير كل اعضانا اكثر واكثر وتقديم لهم كل المساعده اللازمة لفتح رؤية جديده في النرويج


كيف يعمل موقعنا وكيف تتصل بالمرشدين علي الموقع 

او شئ يجب ان تتوفر علي كمبيوتر لان الموقع لايدعم الجولات الي الان

ثانيا يجب ان تكون لديك كميرا بالابتوب ويجب ان تستعمل متصفحات القوقل جروم او الموزلا فيرفكس ..

يمكن ان تستخدم الايباد والتاب لاكن يجب ان تستخدم متصفحات القوقل جروم والفيرفوكس ايضا

اذا توجة مشكلة بالتسجيل يمكنك مشاهده هذا الفديو

رابط التسجيل في الموقع 

Facebook Comments اكتب تعليقك هنا
Categories :★★★★, integrering

Tags: , , ,


HELP – How to use Kominnom.no (IN ENGLISH)

March 12, 2017

Maybe you have some trouble in the start? Don’t worry – it’s normal, and we will try to help you. Here is a list of ordinary problems (in norwegian and english). If you still have an unsolved problem – call us on our mobile 46722076, or send us a message on our Facebookgroup “Kominnom.no/språkutvikler”. Normally we will answer emmediately. We speak norwegian, english and arabic.

 1. Kominnom is working only on Google chrome and Firefox – no other browsers
 2. You normally can’t use Kominnom on mobiles – only I-PAD
 3. Make sure your camera and sound is working on your computer –
 4. Test your sound here: https://www.onlinemictest.com/    ……   Remember to click SHARE in the box appearing on the screen. The program needs access to your PC.
 5. Test your video here: https://www.onlinemictest.com/webcam-test   …… Remember to click SHARE in the box appearing on the screen. The program needs access to your PC.
 6. In your registration-prosess – there is a place “Skriv inn tegn” – There are some numbers, maybe 3+4. You should write the result 7 in the box beside.
 7. If your login was successful and you still have a problem or a question: – look down below on the right side of the screen – you’ll se a chatbox. Write your question there.
 8. A tutor with a green light is ready to recieve students. You can call him or her.
 9. A tutor with a red light is present but busy. If you want to talk to him/her, you have to wait.
 10. A tutor without any light is not present, and you can’t call him/her.
 11. When you call the teacher there is a message on the screen: “Share selected devices”. You have to allow Kominnom to use camera and sound on your computer.
 12. If you still have problems, you should ask someone to help you. Or you can call us. Our number is on the top of this page. We know everything in here is working fine, because we already recieved some students. That means you did something wrong, or your computer doesn’t work in here
Facebook Comments اكتب تعليقك هنا
Categories :★★★★, integrering

START – Hvordan bruke du Kominnom.no HJELP

VEILEDNING PÅ NORSK:

Kanskje du har problemer i starten? Det er normalt, og vi skal prøve å hjelpe deg. Her er en liste over vanlige problemer (på norsk og engelsk). Hvis du ikke finner en løsning på ditt problem – ring oss på mobil 46722076, eller send oss en melding til gjennom vår Facebook-gruppe “Kominnom.no/språkutvikler“. Du vil normalt få svar med en gang. Vi snakker norsk, engelsk og arabisk.

 1. Kominnom fungerer bare på Google chrome og Firefox – ikke på andre browsere.
 2. Du kan vanligvis ikke bruke Kominnom på telefonen – bare på I-PAD
 3. Sjekk at din PC har kamera og lyd som fungerer !!
 4. Sjekk lyden her: https://www.onlinemictest.com/    ……   Husk å klikke DEL eller SHARE på dialogboksen, slik at programmet får tilgang til din PC.
 5. Sjekk video her: https://www.onlinemictest.com/webcam-test   …… Husk å klikke DEL eller SHARE på dialogboksen, slik at programmet får tilgang til din PC.
 6. Når du registrerer deg kommer du til et sted der det står “Skriv inn tegn” – Det står kanskje 3+4. Det betyr at du skal skrive tallet 7 i boksen.
 7. Hvis du har klart å logge inn, og du fremdeles har problemer eller spørsmål: – se helt nede til høyre på nettsiden – der er en chatboks. Skriv ditt spørsmål der.
 8. Veileder (lærer) med grønt er logget på og ledig. Du kan ringe den læreren.
 9. Veileder (lærer) med rødt lys er logget på, men opptatt. Hvis du vil snakke med den veilederen må du vente.
 10. Veileder (lærer) uten lys er ikke logget på, og du kan ikke kontakte ham.
 11. Når du ringer læreren kommer en melding på skjermen. Der står det: “Share selected devices” Du må klikke der. Det betyr at du aksepterer at Kominnom kan bruke lyd og kamera på din PC
 12. Hvis du fremdeles har problemer har du bare en mulighet, og det er å be noen andre om hjelp, eller ringe oss. Vi har sjekket at nettsiden fungerer normalt. Det betyr at du gjør noe feil, eller at du ikke har pc du kan bruke her.

Vennlig hilsen

Kominnom Online Team

Facebook Comments اكتب تعليقك هنا
Categories :★★★, ★★★★

Tags: , , ,


Finn din favorittveileder nå